Skraidymo menas. I dalis

"Kelią randame eidami" (Robert Bly). Jei jau užduodi kokį klausimą ar leidiesi į paieškų kelionę, atsakymai pradeda "ateiti" ne po vieną, o pulkais. Taip, vis klausdama, kaip išmokti mylėti save, "atradau" Louise L. Hay. Garsi lektorė ir metafizikė, savo knygoje "Tavyje glūdinti stiprybė", sako : "Savęs mylėjimas - nuostabus nuotykis; tai lyg mokytis skraidyti... Pradėkime mylėti save, ir atrodys, kad kylate į padanges."

Toliau ji pateikia Dešimties Žingsnių kelią, kur išsamiai aprašo šio Skraidymo meno subtilybes:


  1. Liautis save kritikuoti - pirmas ir svarbiausias raktas. Jei pasakome sau, kad viskas puiku, nesvarbu, kas vyksta, mes lengvai galime pakeisti gyvenimą. Dideli sunkumai iškyla tada, kai paverčiame save blogais. Būtina sukurti savo vertę, nes kai jaučiamės esą nepakankamai šaunūs, iš tikrųjų galime pamažu tapti pasigailėtini. Taip pat - išmokime neapsimesti, kad esame tobuli. Apsimestina tobulybė užkerta kelius į tas sritis, kurios mūsų gyvenime nėra tobulos ir reikalauja pakitimų.
  2. Liaukitės save gąsdinti. Daugelis iš mūsų terorizuoja save baisiomis mintimis ir sukuria dar blogesnę padėtį. Kiek iš jūsų eina miegoti, kurdami blogiausią problemos scenarijų?Labai dažnai sergantys žmonės įsivaizduoja blogiausia arba tuojau pat planuoja savo laidotuves. Galite taip elgtis ir tarpusavio santykiuose: kažkas jums nepaskambino ir jūs jaučiatės esą apleisti ir atstumti. Darbe kažkas jums pasako pastabą, ir pradedate galvoti, kad jus atleis. Jei pagaunate save peržiūrint mintyse negatyvią situaciją, raskite kokį nors vaizdą, kuriuo tikrai norėtumėte pastarąją pakeisti. Tai gali būti nuostabus paveikslas : saulėlydis, gėlės, sportas ar dar kas nors, ką mylite. Pasinaudokite tuo vaizdu kaip jungikliu kaskart, kai suprasite, jog save bauginate. Jei taip tęsite, galiausiai atsikratysite įpročio save gąsdinti.
  3. Būkite sau švelnūs, malonūs ir kantrūs. Kantrybė yra labai galingas įrankis. Dauguma mūsų kenčia, tikėdamiesi greito atpildo. Neturime kantrybės laukti. Norime visų atsakymų ir gėrybių tuoj pat. Nekantrumas - pasipriešinimas pažinimui. Be jokio pažinimo norime atsakymų. Galvokite apie savo sąmonę, kaip apie sodą. Jame gali būti neapykantos sau, nevilties, pykčio ir nerimo uolų. Seną medį, vadinamą baime, reikia nuolatos genėti. Tik pašalinę kai kurias kliūtis, gerame dirvožemyje sėjame sėklas arba sodiname mažus džiaugsmo ir klestėjimo ūgliukus. Juos glosto saulė, jūs laistote juos, tręšiate ir skiriate švelnų dėmesį. Pradžioje, atrodo, beveik niekas nevyksta. Tačiau nesustokite, toliau rūpinkitės savo sodu. Jei esate kantrus, sodas augs ir žydės. Tas pats vyksta ir jūsų sąmonėje - atrenkate skatinančias mintis ir kartu su kantrybe jos auga, gražindamos jūsų norimos patirties sodą.
  4. Turime išmokti būti paslaugūs savo mintims. Nesistenkite savęs neapkęsti dėl blogų minčių. Galime galvoti apie savo mintis, kaip apie raminančias mus, o ne mušančias. Neturime savęs koneveikti dėl negatyvių įsitikinimų. Galime iš šių išgyvenimų mokytis. Būdami paslaugūs sau, mes sustabdome priekaištus, visą kaltę, bausmę ir skausmą. Mums gali padėti ir atsipalaidavimas. Atsipalaiduodami beldžiame į mūsų viduje glūdinčią Galią, o jei esate įsitempę ir išsigandę, jūs izoliuojate savo energiją. Skirkite laiko po kelias minutes kasdien atpalaiduoti kūną ir protą. Bet kuriuo momentu jūs galite kelis kartus giliai įkvėpti, užmerkti akis ir pašalinti įtampą, kuri jus slegia. Iškvėpę sutelkite dėmesį ir pasakykite sau tyliai: "Aš myliu tave. Viskas tvarkoje".
  5. Kitas žingsnis - pagirti save. Kritika sulaužo vidinę dvasią, o pagyrimas ją kuria. Pripažinkite savo Galią, Dievo asmenį. Visi esame nesibaigiančio Proto išraiška. Išplūsdami save, menkinate Galią, kuri jus sukūrė. Pradėkite nuo mažų dalykų. Pasakykite sau, kad esate nuostabus. Jei pasakysite tai vieną kartą, niekas nepasikeis. Kartokite kaskart po minutę. Patikėkite, tikrai palengvės. Kai darysite kažką naujo, mokysitės, būkite sau pakantūs ir atlaidūs.

Leiskite sau priimti gėrį - nesvarbu, ar manote jo nusipelnę, ar ne. Nepasitikėjimas savimi užkerta gėriui kelius į jūsų gyvenimą.

Pagalvokite apie savo vertę. Ar jaučiatės esą pakankamai geri, pakankamai protingi, pakankamai aukšti, pakankamai gražūs ir t.t.? Ar turite dėl ko gyventi? Juk žinote, kad gyvenate prasmingai, o ta prasmė nėra materiali. Ką norite daryti, kad save realizuotumėte? A norite atleisti? Ar norite medituoti? Kiek galite įtempti savo protines galias, kad pakeistumėte savo gyvenimą ir paverstumėte tokiu, kokio norite?


Komentarai

Populiarūs įrašai