Kam orkestrui reikalingas dirigentas?

Einant tokiai karštai vasarai kaip ši, labai norisi atgaivinti ne tik kūną, bet ir įkaitusias smegenis: surikiuoti mintis apie tolimesnius savo gyvenimo žingsnius, peržvelgti vertybes, tikslus, norus, svajones, o gal juos prisiminti ar išspręsti įsiskaudėjusias problemas.

Patikimiausias asmeninis patarėjas visais klausimais – mūsų pasąmonė - „vidinis balsas“. Ji talpina atsakymus į visus klausimus, žino didžiausių problemų sprendimus, mato išeitis iš sudėtingiausių situacijų. Bėda tame, kad tas “vidinis balselis“ kužda labai tyliai ir dažnai jo net nesigirdi per griausmingus, logiškus mūsų proto argumentus.

Kaip vis dėlto išgirsti pasąmonę? – Labai paprastai! Tinkamai užduodant klausimus ir atidžiai klausantis. Metodas, kurio pagalba užduodami tie klausimai, vadinasi koučingas, arba ugdantysis vadovavimas. Koučeris, arba asmeninio efektyvumo treneris padeda išgirsti atsakymus.

Čia į vieną susijungia protas ir širdis. Tiksliau, širdis kužda, noriu daryti, o protas mąsto – kaip. Išties puikus duetas! O koučeris čia kaip dirigentas, reikalingas tam, kad tinkamu momentu pritildytų protą ir leistų širdžiai sugroti solo. Tada jūs ją girdite aiškiai! Ir kai ji išsako viską, ko trokšta, kas „ant širdies guli“, štai tuomet ateina proto saviraiškos laikas dėlioti, spręsti ir skaičiuoti, ateina aiškumas – kas ir kaip.

Be dirigento vaidmens, asmeninio efektyvumo treneris turi ir kitų darbų. Problemos sprendimo kelionėje, jis yra jūsų bendrakeleivis, kuris nepatarinėja, neperša savo nuomonės, nenurodinėja. Jis stebi ir klausosi jūsų. Kai reikia, draugiškai „paima jus už rankos ir pavedėja į kitą lygmenį“, iš kurio savo problemą ar tikslą jūs pamatote kitu kampu, kitoje šviesoje. Jis padeda suvokti, kodėl jūs siekiate vieno ar kito dalyko, kurie tikslai yra tikrai jūsų, o kurie primesti aplinkos. Koučeris yra jūsų partneris, kuris stovi jūsų „barikadų pusėje“.

Prieš keletą metų, ieškodama išeities iš keblios situacijos, susipažinau su asmeninio efektyvumo treneriu Dariumi Čiboniu. Vėliau jis tapo mano mokytoju, nes sesijų metu įvykusi alchemija visiškai pakeitė mano gyvenimą ir mano suvokimą apie gyvenimo valdymą. Aš pati išmokau koučingo technikos ir dabar padedu kitiems suderinti širdies-proto dueto stygas.

Pats nuostabiausias dalykas šiame darbe – tai momentas, kai koučingo sesijos metu, radus atsakymą ar sprendimą, suspindi žmogaus akys – tada įvyksta transformacija, dėl kurios visa mano veikla įgauna prasmę.

Jei norite patys patirti, kaip veikia koučingas , sužinoti, ką gero ir naudingo jis duoda, ateikite į „Motyvacinius rugsėjo šeštadienius“, kur vyks motyvacinės koučingo sesijos.

Komentarai

Populiarūs įrašai